- Ova nebriga kulminirala je trenutnim stanjem u kojem će prestanak mandata trenutne Uprave dovesti u pitanje pokretanje zimske sezone koja je i mimo pandemije jedina šansa za kontinuitet rada ovog preduzeća, svi drugi procesi će također stati čime će direktno ponovo biti dovedena u pitanje egzistencija radnika i njihovih porodica - saopćeno je.

Kako dodaju, radnike ovog preduzeća ne zanimaju političke smjene i promjene Vlade KS.

- Radnici ne mogu i ne žele utjecati na upravljačku strukturu, ali itekako imaju pravo da traže da rad preduzeća, procesi od kojih ono zavisi, kao i isplata plaća ne smiju ispaštati zbog raspada Vlade KS, ne smiju zavisiti od uspostave nove Vlade, a njihova egzistencija ni u kojem slučaju ne može biti važnija od politike - naveli su iz sindikalne podružnice ZOI-a 84.

Kako dodaju, radnici ZOI-a 84 predvođeni Sindikatom trgovine BiH traže hitno osiguranje nesmetanog funkcionisanja preduzeća do uspostave nove Vlade KS i poduzimanje svih neophodnih radnji kako trenutni politički procesi koji traju u KS ni u kom slučaju ne bi doveli u pitanje egzistenciju skoro 100 radnika i njihovih porodica.

Predstavnici sindikalne podružnice ZOI-a 84 su u vezi sa ovom situacijom najavili konferenciju za medije koja će biti održana sutra. Kako je najavljeno, tu će prezentirati javnosti trenutno stanje kao i pozvati javno na preuzimanje odgovornosti za funckionisanje preduzeća od "Vlade u odlasku i Vlade u dolasku", pokretanje sezone i nastavak isplate plaća i drugih primanja radnika koji će, ako se hitno ne donese prelazno rješenje biti direktno ugroženi.