open-navfaktor-logo
search
Nakon nereda
Sindikat policije KS traži od Vijeća ministara BiH da odgovornije upravlja migrantskom krizom
U Privremenom migrantskom centru Blažuj sinoć je došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i ispoljavanja nasilja, u čemu je učestvovao veliki broj migranata.  
21.01.2021. u 16:23
get url
text

VEZANI TEKST - Nakon nemirne noći: U Blažuju jutros mirno, policija nikome ne dozvoljava pristup

Zbog toga su intervenisali policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te je došlo do povređivanja dvojice pripadnika MUP-a KS i jednog službenika IOM-a, a tim povodom oglasio se i Sindikat policije Kantona Sarajevo.

- Tokom nereda pričinjena je velika materijalna šteta, od čega ističemo oštećenje na više od 20 službenih policijskih vozila. Navedeni sigurnosni događaj, kao jedan u nizu prethodnih u kojima migranti izazivaju i učestvuju u neredima i činjenju teških krivičnih djela, ponovo je doveo do uznemirenja javnosti, te je izazvao i opravdan revolt naših policajaca, koji u svakoj prilici, i u najsloženijim okolnostima, profesionalno i časno obavljaju sve svoje dužnosti - navodi se u saopćenju.

Upravo zbog toga, Sindikat policije Kantona Sarajevo zahtijeva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i drugih nadležnih organa i institucija koji su na osnovu zakona nadležni i ovlašteni za upravljanje migrantskom krizom, da konačno na jedan ozbiljniji, sistematičniji i odgovorniji način pristupe svojim obavezama, čime će se bitno olakšati rad policijskih službenika na terenu, a kod naših građana stvoriti veći nivo povjerenja i sigurnosti, saopćeno je iz Sindikata policije KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.