Velik poplave

Sinoć je briljirao na Bilinom polju, a danas bio podrška građanima Venecije

Objavljeno: 16.11.2019. u 20:14

U delegaciji sa predsjednikom FS Italije, Gabrielom Gravinom, bili su član Gianluca Vialli, kao i prvi golman Azzurra Gianluigi Donnarumma

Donnarumma na Trgu Sv. Marka

FOTO: TWITTER / Nazionale Italiana

Dan nakon što je fudbalska reprezentacija Italije na Bilinom polju savladala selekciju Bosne i Hercegovine sa 3:0, delegacija FS Italije posjetila je Veneciju.

Ovaj italijanski grad i poznata svjetska destinacija već nekoliko dana se bori s velikim poplavama, a FS Italije je na ovaj način želio pružiti podršku građanima i gradskim vlastima Venecije.

U delegaciji sa predsjednikom FS Italije, Gabrielom Gravinom, bili su član Gianluca Vialli, kao i prvi golman Azzurra Gianluigi Donnarumma.

Nivo vode u Veneciji danas je dosegao 160 centimetara, a najgore tek dolazi. Poplavljeno je oko 80 posto grada, zaustavljen je saobraćaj, zatvorene su škole, prodavnice i poslovni prostori. Do sada su poginule četiri osobe.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije