open-navfaktor-logo
search
Nestao Matej Periš
Širi se snimak mladića koji trči u noći: Potraga za Splićaninom proširena sa Save na Dunav
Matej Periš, 27-godišnji Splićanin, nestao je tokom proslave Nove godine u Beogradu, a potraga za njim još uvijek traje.
03.01.2022. u 17:51
get url
text

Mladića nema već treći dan, a potraga za njim, nakon rijeke Save, proširena je na Dunav, jer postoje indicije da je pao u vodu.

Srbijanski tabloid Alo objavio je više snimki nadzornih kamera. Na njima se vidi mladić u majici kratkih rukava kako trči ulicama, a zatim i kako pokušava da zaustavi taksi, međutim, u vozilo nije ušao. Na jednom dijelu snimka koji je objavio tabloid u daljini se vidi osoba koja se spušta prema rijeci Savi, a na kraju je i snimak na kojem se vidi kako neko pliva u rijeci Savi, međutim, na tom dijelu snimka nema vremenske odrednice.

Autentičnost snimaka nije potvrđena, a niko još nije potvrdio da se zaista radi o nestalom Mateju Perišu.

Mnogo je upitnika nakon objavljenih snimaka, pa tako na jednom je vrijeme 1.45, a prema riječima prijatelja, Mateju Perišu se gubi trag oko 2.30 sati. Jedna od snimki je načinjena u Travničkoj ulici, koja je kilometar udaljena od kluba Gotik gdje je posljednji put viđen.

Također, muškarac na snimci ima bijele patike, dok je Matej, prema podacima sa stranice Nestali, u trenutku nestanka na sebi je imao samo crnu majicu, hlače i crne patike s bijelim đonom. Na jednom dijelu snimka vidi se mladić kako trči na ulici, a na njemu su crne patike, međutim pored njega je i djevojka, a nema informacija da je Matej Periš u noći nestanka bio povezan s nekom djevojkom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.