open-navfaktor-logo
search
Hercegovački derbi
Široki Brijeg nakon šokantnog ispadanja od Vlaznije dočekuje Zrinjski
Novu sezonu Premijer lige BiH Široki Brijeg otvara velikim hercegovačkim derbijem protiv Zrinjskog, koji se igra u nedjelju (18. jula) u 21 sat na Pecari.
16.07.2021. u 14:14
get url
text

Nakon šokantnog ispadanja od albanskog viceprvaka Vllaznije, igrači su i psihički i fizički ispražnjeni, a veliki hercegovački derbi najavili su šef stručnog štaba Toni Karačić i golman Dario Miškić.

- Teško je preći s utakmice u Albaniji na veliki hercegovački derbi. Ipak, u ovom trenutku može biti i dobro što nam u goste dolazi Zrinjski. Imali smo i fizičko i psihičko pražnjenje i zato je bitan taj motiv koji će sigurno doći ekipu. Hercegovački derbi će motivirati igrači i izvući dodatni atom snage - naglasio je Karačić i dodao kako očekuje "neizvjesnu i dobru utakmicu u kojoj će težiti pozitivnom rezultatu".

I Miškić smatra kako, uprkos svemu, nema puno vremena za žaljenje "jer na Pecaru u pravo vrijeme dolazi kvalitetan protivnik".

- Možda je i bolje ovako što nam dolazi kvalitetan protivnik. Na Pecari niko nije favorit protiv nas. Imamo dovoljno i snage i želje da utakmicu sa Zrinjskim riješimo na pozitivan način i vratimo se na pobjednički kolosijek - poručio je Miškić.

Karačić je istakao kako je gledao neke prijateljske utakmice Zrinjskoga i uvjerio se kako je u pitanju potpuno drugačija ekipa od one prošlosezonske, ali i ekipa koju odlično predvodi Nemanja Bilbija.

- Zrinjski ima najboljeg igrača u ligi. Bilbija kvalitetno predvodi njihovu ekipu, postavlja se na terenu i njegova strast za pobjedom imponira. I on to potvrđuje iz utakmice u utakmicu. S njim ili bez njega, Zrinjski nije ista ekipa - istakao je Karačić.

Biranim riječima o Zrinjskom govorio je i Miškić.

- Pomladili su ekipu i sada imaju drugačiji roster. U prijateljskoj utakmici protiv Hajduka pokazali su kako dobro igraju, lijepo su vođeni i imaju nove pojedince koji su nam sada nepoznanica. Ipak, moramo samo sebe gledati jer je to jedini put ka uspjehu - dodao je Miškić.

Veliki hercegovački derbi sudit će Elvis Mujić iz Banovića, a direktan TV prijenos osiguran je na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.