open-navfaktor-logo
search
Budimir na Pecari
Široki Brijeg predstavio novog trenera, vraća se i Wagner Santos Lago
NK Široki Brijeg predstavio je novog trenera Marijana Budimira, koji je po dolasku na Pecaru istakao da nakon uspjeha postignutih s juniorima Hajduka želi napraviti novi iskorak u seniorskoj trenerskoj karijeri.
19.06.2023. u 15:18
get url
text

- Izuzetno smo sretni što imamo novog trenera, a to je gospodin Marijan Budimir. Zadovoljni smo što imamo priliku na mjestu glavnog trenera angažovati jednog od najperspektivnijih trenera na ovim prostorima. Marijanu želim dobrodošlicu i puno uspjeha na klupi NK Široki Brijeg - kazao je sportski direktor Širokorbiježana Slavko Brekalo.

Naglasio je kako je Budimirov angažman početak uspješne saradnje Širokog Brijega i Hajduka.

- Dolazak trenera Marijana Budimira je samo prvi čin saradnje dva kluba. Detalji saradnje znat će se u sljedećem razdoblju i ona će se svakako bazirati na razmjeni trenera i igrača. Bit će sigurno uključena razmjena njihovih iskustava i neki vid edukacija u vezi s omladinskim kategorijama jer znamo da Hajduk ima jako dobru akademiju, kao što i Široki Brijeg ima dobre rezultate u svom omladinskom pogonu. To su samo neki detalji, ali sve će biti uskoro jasnije - kazao je Brekalo.

Budimir je istakao da nakon uspjeha u juniorskoj ekipi Hajduka dolazi u veliki klub, koji uvijek ima visoke ambicije.

- Nakon što sam napravio sve u juniorskom fudbalu s Hajdukom, osvojili sve trofeje u Hrvatskoj, a onda stiglo i do finala Lige prvaka, rezultata koji će teško neko nadmašiti na ovim prostorima, došlo je vrijeme za iskorak u seniorskom fudbalu. Široki Brijeg je idealna stanica za taj iskorak. Ovo je veliki i trofejni klub na ovim prostorima - istakao je Budimir.

On je tom prilikom predstavio i svoj štab u kojem će biti pomoćni trener Marko Sičić i Wagner Santos Lago, kondicioni trener Mislav Juričević i trener golmana Nenad Džidić.

- Došli smo u Široki raditi, napredovati i osigurati igračima napredak u svakom smislu i napraviti pravi iskorak - poručio je.

Ekipa Širokog Brijega danas kreće s pripremama za novu sezonu, a već su poznati i neki protivnici u predsezoni.

Prva utakmica je 24. juna protiv Hajduka na Poljudu i ona bit će zatvorena za javnost. Fudbaleri Širokog Brijega od 5. do 12. jula boravit će na Kupresu, a u tom razdoblju odigrat će i dva prijateljska susreta s Posušjem (8. jula) i Tuzla Cityjem (12. jula). Za 15. juli protivnik je HNK Tomislav, a 22. jula slijedi generalna provjera protiv Veleža.

Budimir je naglasio kako svi igrači kreću od nule.

- Kod mene svaki igrač može napredovati, neovisno o njegovom broju godina. Svi imaju istu polaznu tačku. U dogovoru sa sportskim direktorom radim na pojačanjima. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka. Vrlo dobro znamo što nam treba i vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetan posao - poručio je Budimir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.