open-navfaktor-logo
search
Vidović tragičar
Široki Brijeg preko Slobode do četvrtfinala Kupa BiH
Poznati su svi učesnici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine
03.10.2018. u 20:40
get url
text
Vidović u duelu sa igračima Širokog Brijega


Široki Brijeg je posljednji četvrtfinalist Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon što je u Tuzli nakon penal lutrije eliminisao Slobodu.


Regulranih 90 minuta na Tušnju okončano je rezultatom 1:1.

Sloboda je utakmicu otvorila ranim pogotkom Vidovića. Napadač Tuzlaka iskoristio je jednu grešku zadnje linije Širokog Brijega i matirao Bilobrka osmoj minuti za 1:0.

Slavlje domaćih trajalo je svega devet minuta. Ovoga puta zaspala je odbrana Tuzlaka, Popović je ostao usamljen u šesnaestercu i lijepo glavom pogodio za 1:1.

Do kraja promjene rezultata nije bilo, iako su obje ekipe imale svoje šanse. Sloboda je kontrolisala igru, a Široki Brijeg čekao priliku iz kontranapada.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa se pristupilo boljem izvođenju jedanaesteraca. Promašaj Vidovića iz prve serije bio je odlučujući.

Penal seriju otvorio je Vidović koji je pogodio prečku, dok je kod Širokog siguran bio Eliomar. U drugoj seriji gol za Slobodu postigao je Alispahić, a precizan je bio i Perković kod Širokog.

Baraban je otvorio treću seriju za 2:2, dok je Kovačić bio strijelac za novo vodstvo Širokobriježana. Na 3:3 u četvrtoj seriji izjednačio je Smajić, a Ćorić uz pomoć stative vraća prednost gostima.

U odlučujućoj, petoj seriji, Ignjatović je bio precizan kod Tuzlaka, da bi Begonja bio siguran za plasman Širokobriježana u naredni krug.

U četvrtfinale Kupa danas su se plasirali Sarajevo, Sloga Crnjelovo, Klis Buturović Polje, TOŠK, Zvijezda Gradačac, Borac i Zrinjski. Zanimljivo, samo su TOŠK i Zvijezda plasman među osam najboljih izborili nakon 90 minuta borbe, dok su ostali mečevi odlučeni u penal lutriji.

Prve četvrtfinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine igraju se krajem februara naredne godine. Za razliku od šesnaestine i osmine finala, gdje se igrao jedan susret, u četvrtfinalu će biti odigrana dva duela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.