open-navfaktor-logo
search
Zaostala utakmica
Široki Brijeg u četvrtfinalu Kupa BiH, Miškić i Jurić zaustavili Velež
Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.
14.11.2020. u 18:44
get url
text

Tim sa Pecare u zaostaloj utakmici osmine finala savladali su Velež na stadionu Rođeni sa 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 39. minuti kada je Stipe Jurić pogodio za veliko slavlje gostiju.

Rođeni su napadali od prve minute, redale su se prilike pred golom Miškića, ali Osmić, Pršeš i Mulić nisu uspjeli da pogode mrežu.

I, kako to biva u fudbalu, usljedila je kazna. Jurilj se našao u odličnoj situaciji, golman Bogdanović odbranio je njegov udarac, a u nastavku akcije Jurić je poslao loiptu u mrežu.

Jurić je u nadoknadi imao još jednu priliku, izašao je jedan na jedan sa golmanom Bogdanovićem, ali nije uspio da udupla prednost svoga tima.

Velež je i u drugom poluvremenu nastavio sa napadima, ali gol Miškića jednostavno je bio "začaran", tačnije čuvar mreže gostiju sa Pecare bio je sjajan.

U 59. minuti Mulić je imao stopostotnu priliku, ali je Miškić odbranio njegov udarac. Tri minute kasnije zaustavio je i pokušaj Cvijanovića.

Do kraja meča domaći su jalovo napadali, a u sudijskoj nadoknadi Široki je mogao i do drugog gola, ali Pervan nije bio precizan.

Ranije su prolaz u četvrtfinale izborili Tuzla City, Željezničar, Zvijezda 09, Sarajevo, Borac, Klis i Zrinjski. Završnica Kupa BiH igrat će se na proljeće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.