open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Široki nemilosrdan: Sloboda oštećena pa pregažena na Pecari
Široki Brijeg je u drugoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara ubjedljivo savladao Slobodu.
01.12.2020. u 18:50
get url
text

Duel je okončan rezultatom 3:0, a tim Tonija Karačića je pitanje pobjednika riješio nakon samo pola sata igre.

Počelo je golom Angelova u sedmoj minuti, kada je Sloboda drastično oštećena. Sudija Admir Musić dosudio je penal za domaće poslije duela Radeljića i Devedžića. Loptu je na bijelu tačku namjestio Jović, a golman Golubović odbranio njegov udarac. Na odbijenu loptu natrčao je Makedonac i pogodio glavom uz pomoć prečke. Ništa tu ne bi bilo sporno da Angelov prije udarca Jovića nije bio u šesnaestercu pa je gol Širokog treao biti poništen.

Osokoljeni ranim vođstvom, Širokobriježani su nastavili jurišati prema golu Slobode, a drugi pogodak postigli su u u 17. minuti. Opet je Angelov matirao Golobuvića, a ovoga puta sve je bilo čisto nakon upotrebljivog centaršuta Ćorića.

Široki Brijeg je pobjedu potvrdio u 29. minuti, preko Jurilja.

Kako je Sloboda izgledala na Pecari, možda najbolje govori podatak da su meč završili bez udarca u okvir gola.

Širokobriježani su se tako revanširali Slobodi za poraz iz pvog dijela sezone kada je bilo 3:0 za Tuzlake, što je najteži poraz koji je za sada pretrpio tim Tonija Karačića.

Ekipa s Pecare je na petom mjestu s 28 bodova, a isto toliko ima i Borac na četvrtoj poziciji s utakmicom manje. Sloboda je osma s 19 osvojenih bodova.

U prvoj utakmici 17. kola Velež je poslije preokreta pobijedio Tuzla City na Tušnju sa 3:1.

Sutra igraju Krupa - Borac (13 sati), Olimpik - Mladost (13), Zrinjski - Željezničar (15) i Sarajevo - Radnik (17).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.