open-navfaktor-logo
search
ABA 2 liga
Široki preko Sutjeske došao do drugog trijumfa u sezoni
Široki je u meču četvrtog kola Druge ABA lige odigranom u Sarajevu stigao do pobjede protiv ekipe Sutjeske rezultatom 62:67.
25.11.2022. u 18:19
get url
text

Sutjeska je sjajno otvorila ovaj meč u kojem je bila i favorit. Nakon uvodnih deset minuta imali su prednost od 25:19. Ekipa Širokog je u nastavku zaigrala puno bolje te je do poluvremena uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist, a on je glasio 38:42.

Obje ekipe su odigrale veoma lošu treću četvrtinu, pogotovo šuterski, jer je postignut ukupno 21 poena (12:8). Nakon četiri minute igre u posljednjoj četvrtini rezultat je bio 55:55.

Uspjela je ekipa Širokog na manje od dvije minute stići do novog poravnanja 61:61, Sutjeska je imala veoma lošu realizaciju u ovom dijelu meču. Poenima Knighta Široki je došao do prednosti 62:63, Vrbica je preuzeo odgovornost za posljednji napada Sutjeske i promašio je.

Nakon toga je svirnut nesportski prekršaj, pa je Široki imao dva bacanja i posjed lopte.

Ekipa iz Bosne i Hercegovine je na kraju upisala pobjedu rezultatom 62:67 i tako došla do druge pobjede u sezoni, a Sutjeska do prvog poraza.

U redovima pobjedničke ekipe najviše su se istakli Mislav Brzoje sa 18 poena i Ive Ivanov sa 11 poena, dok je kod poraženih najbolji bio Miloš Koprivica sa 20 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.