Vukovi su u prethodnom kolu poraženi u susretu protiv Širokog Brijega, a susret je pored strijelca Adnana Osmanovića obilježila i sjajna asistencija Aladina Šišića, koji je najavio duel sa Krupom.

- Ostaje žal što nismo napravili nešto više i našu dobru igru u drugom dijelu susreta krunisali bodovima. Imali smo svoje prilike u drugom dijelu koje nismo iskoristili, gosti svoje jesu i to je odlučilo konačnog pobjednika. Na nama je da izvučemo pouke iz ovog poraza i nastavimo raditi još bolje u narednom periodu - kazao je Šišić, koji se osvrnuo i na prethodna dva duela koje je njegov tim odigrao.

- Igrali smo protiv dvije odlične ekipe, koje spadaju u sami vrh bh. fudbala. Zrinjski i Široki Brijeg su u vrhu bh. fudbala u posljednje dvije decenije. U obje utakmice smo poraženi minimalno, ali smo pokazali da se možemo nositi i sa najboljim u državi. Nedostajalo je i malo sportske sreće da ostanemo neporaženi u tim duelima. Nadam se da ćemo kada se dodatno ekipiramo biti još bolji, a našu igru krunisati bodovima.

Slijedi gostovanje u Krupi na Vrbasu.

- Krupa je kao i mi bez bodova u ovom prvenstvu, a pokazali su da se radi o ekipi koja može i najboljima napraviti probleme. Mislim da možemo naraviti dobar rezultat protiv ekipe koja se kao i mi vratila u društvo najboljih ove sezone. Očekuje nas nezgodan teren, s obzirom na to da se igra na umjetnoj travi, ali ako mi budemo pravi, možemo se nadati dobrom rezultatu - naglasio je ofanzivac Olimpika.

Ekspedicija Olimpika će se nakon jutarnjeg treninga uputiti prema Banjoj Luci, gdje će dočekati sutrašnji duel koji počinje u 17.30 sati.