open-navfaktor-logo
search
Završnica NBA
Sjajni Jusuf Nurkić potvrdio trijumf Portlanda, Džanan Musa bez minuta
Portland Trail Blazersi savladali su sinoć Philadelphia 76erse sa 124:121 i tako napravili još jedan korak u borbi za play-off.
10.08.2020. u 08:15
get url
text

Jusuf Nurkić i društvo cijelim tokom su držali utakmicu u rukama, ali je malo nedostajalo da u finišu ostanu bez pobjede. Ipak, za to se pobrinuo naš Nurkić, koji je deset sekundi prije kraja ubacio dva slobodna bacanja i osigurao trijumf Trail Blazersima.

Bh. centar na parketu je proveo nešto manje od pola sata i za to vrijeme ubacio je 15 poena, uz sedam skokova, te po tri asistencije i blokade.

Portland je do pobjede predvodio sjajni Damian Lillarda, koji je ubacio 51 poen. Carmelo Atnhony je dodao 20 i popeo se na peto mjesto vječne liste najboljih strijelaca NBA lige.

Kod 76ersa najbolji je bio Richardson sa 34 poenom, dok se Joel Embiid povrijedio u prvoj četvrtini i više se nije vraćao na parket.

Portland je trenutno deveti na Zapadu sa istim brojem pobjeda kao osmoplasirani Memphis (33), ali i s jednim porazom više (39).

Brooklyn Netsi su kreirali novo iznenađenje i slavili protiv Los Angeles Clippersa - 129:120, a naš Džanan Musa u ovom meču nije dobio ni minute.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.