U jednom trenutku, više od 100 članova pratilo je izvještaje o radu Upravnog i Nadzornog odbora. Kasnije je taj broj pao na nešto manje od 100 članova, što nije bilo dovoljno za formiranje kvoruma, kako bi se moglo raspravljati o pojedinim tačkama za koje je potreban kvorum od najmanje 100 članova.

Iako je rasprava o nazivu i grbu kluba predložena kao tačka Dnevnog reda, do toga nije došlo, jer je Predsjednik kluba na samom početku zatražio povlačenje ove tačke s Dnevnog reda.

Istakao je da je ova tačka predložena samo zbog toga što je jedan od članova kluba na Vanrednoj sjednici predložio takvo nešto, a članovi odlučili da će se o tome raspravljati na nekoj od redovnih sjednica. Pored toga, utvrđeno je da bi ovakve promjene nepotrebno uzrokovale dodatne troškove.

- Kada je u pitanju Izvještaj o radu Nadzornog odbora, utvrđeno je da Nadzorni odbor Nogometnog kluba Čelik Zenica čini tim od devet članova, a to su: Almir Rekanović, Kemal Isambegović, Emir Talam, Adnan Ibreljić, Adi Hadziosmanović, Dijana Čerim , Mirsad Selimović, Amar Vejzagić i Mirza Mulić. Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je Almir Rekanović. Nadzorni odbor je dosad održao sedam sjednica, a od Upravnog odbora zatraženi su izvještaji i dokumentacija za više od 15 tačaka, uključujući i finansijske izvještaje, izvještaje o marketing strategiji kao i planove za narednu godinu, nakon čega su konstantovali da nema nepravilnosti u radu Upravnog odbora - navodi se u izvještaju Čelika sa jučerašnje sjednice Skupštine.

Upravni odbor je izvijestio članove o poduzetim aktivnostima i postignutim rezultatima. Kao dosadašnji najveći uspjeh u radu aktuelnog Upravnog odbora, istaknuto je potpisivanje Sporazuma s Gradom Zenica, prema kojem se grad obavezao na plaćanje reprograma do svođenja poreznog duga NK Čelik Zenica na nulu.

Iz zeničkog kluba su naglasili da su predali svu traženu dokumentaciju u Poreznu upravu, te se do 26. decembra 2020. može se očekivati potpis sporazuma o reprogramu poreznog duga, a javnost su obavijestili i kako su obavljeni pregovori sa povjeriocima koji su stavili blokade na račun, a u toku je i interna revizija i proces usaglašavanja finansijskih kartica.

Prema još uvijek nezavršenom procesu usaglašavanja finansijskih kartica, procjena ukupnog dugovanja koja klub treba platiti iznosi 1.267.427,49 KM.

Kako je transparentnost jedan od osnovnih postulata poslovanja kluba, generalni direktor je članovima prezentovao Izvještaj o novčanim tokovima za period od 15. jula 2020. godine. do 30. novembra 2020. godine, gdje je utvrđeno da pozitivni novčani tok NK Čelik za ovaj period iznosi 55.184,62 KM.

Pored toga, članovi su glasali o dopuni Tehničkog odbora, pa su tako kao dopunski članovi Tehničkog odbora izabrani Amer Smajić i Elvis Mujčin, te je klub po prvi put dobio i Statutarnu komisiju, čiji član je Benaris Ćosić.

Na jučerašnjoj sjednici, članovi su glasali i o dopuni članova Upravnog odbora, te je Upravni odbor sada brojniji za jednog člana.

Članovima je prezentovan i plan rada i djelovanja u 2021. godini, i po prvi put je najavljena prodaja klupskih rekvizita čija realizacija se očekuje već u prvom mjesecu naredne godine.

Pored toga, najavljen je i proces ponovnog učlanjivanja u klub za 2021.godinu, a ideja Upravnog odbora bila je da cijene članarine budu nešto niže u odnosu na one iz 2017. godine. Trebale su iznositi 15, 30, i 50,00 KM ali zbog nedostatka kvoruma nije se moglo glasati o izmjeni člana Statuta kojim bi se to omogućilo, tako su cijene članarina za narednu godinu ostale iste, odnosno 20, 40, i 60 KM, te 600 KM VIP članarina.