open-navfaktor-logo
search
Mnogo nepoznanica
Sjednica UO KSBiH u problemu s kvorumom, klubovi žele riješiti nesuglasice za dobrobit košarke
Sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koja je trebala dati odgovore na brojna pitanja u domaćoj košarci održana je danas, no za sada nije dala nikakve konkretne rezultate.
13.09.2021. u 20:21
get url
text

Samo odlučivanje na sjednici "ugrozio" je dolazak tek jednog člana Upravnog odbora KSBiH iz bh. entiteta RS (Siniša Kovačević op.a), dok su za odlučivanje potrebna po dva glasa iz Sistema A1, KSRS i KSHB.

VEZANI TEKST - Odluka o Igokei, Sparsima i Borcu na čekanju: Iz RS-a bojkotuju rad Upravnog odbora KSBiH

Ipak, kako nezvanično saznaje Faktor još jedan od članova UO KSBiH iz KSRS je telefonski "prisustvovao" sjednici, što je omogućilo njen rad.

Iz Saveza još nema zvaničnih informacija o dešavanjima na današnjoj sjednici, a nova košarkaška sezona u našoj zemlji trebala bi početi u prvoj sedmici oktobra.

U KSBiH je mnogo nedoumica, upitnika i problema koje treba riješiti. Jedan od problema svakako je i onaj koji je nastao nakon prošlosezonske završnice Kupa Mirza Delibašić.

Ipak, iz izvora bliskih KSBiH saznali smo da kod klubova postoji volja da se postojeće nesuglasice riješe na najbolji način po bosanskohercegovačku klupsku košarku, a nadati se da će ove nezvanične informacije uskoro dobiti i zvaničnu potvrdu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.