open-navfaktor-logo
search
Nelogično
Sjednica UO u četvrtak: Zašto KSBiH odugovlači razgovor o ostavkama Bosnića i Teletovića?
Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine podnio je ostavku, ali su iz Košarkaškog saveza BiH najavili kako će ga pokušati ubijediti da ostane na kormilu Zmajeva.
11.06.2022. u 17:20
get url
text

Sjednica Upravnog odbora KSBiH na kojoj će se raspravljati o pitanju ostavke selektora Bosnića bit će održana tek u četvrtak, nezvanično saznaje N1.

VEZANI TEKST - Bosnić o razlozima za ostavku: Izbacivanje Pašalića sa spiska vrhunac je grubog miješanja u moj izbor igrača

Članovi UO očigledno ne smatraju krizu u muškoj košarkaškoj reprezentaciji toliko hitnim pitanjem, inače bi sjednica bila zakazana mnogo ranije.

Bosnić je zahtjev za podnošenjem ostavke podnio prije tri dana, a tada je kao glavni razlog naveo neisplaćene naknade.

Ipak, generalni sekretar saveza Amer Čolan prije nekoliko dana u razgovoru za N1 rekao je kako je "selektoru možda zasmetalo uklanjanje imena Muhameda Pašalića" sa spiska košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je potvrdio i selektor otvorenim pismom.

Nakon toga, ostavku je podnio i potpredsjednik saveza Mirza Teletović. On je u ostavci naveo kako odlazi "zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.