open-navfaktor-logo
search
Intervencija
Skaka organizuje sastanak kako bi "spriječio" meč Sarajeva na Bilinom polju?
Zajednički sastanak predstavnika dva gradska rivala, na kojem bi trebao pasti dogovor u kojem bi FK Sarajevo ipak u svom gradu odigrao susret 3. pretkola Evropske lige, trebao bi biti upriličen danas
26.07.2019. u 08:14
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo, jedan od dva preostala bh. predstavnika u Evropi, prije dva dana najavio je kako će prvu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv poraženog tima iz meča BATE Borisov - Rosenborg igrati na Bilinom polju u Zenici.

Nakon informacije da prvak naše zemlje zbog neuslovnosti Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" narednu evropsku utakmicu neće igrati u bh. prijestolnici već u Zenici, uslijedile su brojne reakcije. Mnogima nije bilo jasno zašto je Bordo klub pored stadiona Grbavica, koji prema standardima UEFA-e spada u stadione kategorije III, za domaću utakmicu prijavio zenički stadion.

Jučer u popodnevnim satima pojavile su se informacije kako bi Sarajevo narednog protivnika u Evropi ipak moglo ugostiti na stadionu gradskog rivala, a čini se da u tom pravcu razmišljaju i u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.

Naime, kako nezvanično saznajemo gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pokazao je veliki interes kako bi FK Sarajevo ipak u svom gradu odigrao jednu izuzetno važnu utakmicu, te kako ne bi igrao negdje drugdje, baš kao što je ti činio Željezničar u vrijeme dok Grbavica nije ispunjavala UEFA-ine kriterije, pa su Plavi svoje evropske susrete dugi niz godina igrali na Koševu.

Gradskoj upravi očito je itekako stalo da se jedan važan sportski događaj održi u Sarajevu.

Kako smo uspjeli saznati gradonačelnik Sarajeva danas bi trebao upriličiti zajednički sastanak predstavnika dva gradska rivala na kojem bi trebao pasti dogovor u kojem bi FK Sarajevo ipak u svom gradu odigrao susret 3. pretkola Evropske lige.

Ovo nije prvi put da Gradska uprava Grada Sarajeva predvođena gradonačelnikom Skakom pomaže najvećim sportskim brendovima našeg grada. Naime, zajedničku pres koneferenciju pred posljednji gradski derbi gradonačelnik je upriličio u Vijećnici, dok je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na prijedloge Vedada Deljkovića, Tonija Vukadina i Adnana Guše u prošlosti redovno izdvajalo finansijska sredstva kojim je podržalo rad dva velikana bh. fudbala.

Bordo klub bi, navodno, u slučaju pozitivnog ishoda sastanak platio uredno platio korištenje stadiona, s tim da bi i gradska uprava finansijski pomogla organizaciju utakmice na stadionu u Zvorničkoj 27.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.