Tvrdi to član stručnog štaba norveške reprezentacije Kent-Harry Andersson, a njegove riječi danas prenose švedski mediji.

Norveška je večeras pobjedom protiv Slovenije 28:20 u Tele2 Areni u Stockholmu osvojila bronzanu medalju, pa je svaka mogućnost norveške žalbe time otklonjena, ali videosnimka Musinog gola pokazuje da Anderssonove riječi imaju temelja.

- Musa je ušao bar metar u šesterac prije nego je dobio loptu, o tome nema dvojbe. Ne razumijem kako su sudije mogle to dopustiti. Bili su vrlo blizu i sve su vidjeli - rekao je Kent-Harry Andersson za švedski dnevnik Aftonbladet te dodao kako je ovu situaciju otkrio usred noći tokom analize utakmice.

Na snimci se vidi kako Musa zaista ulazi u golmanski prostor kako bi zaobišao norvešku zvijezdu Sandera Sagosena i izborio se za poziciju. U tom trenutku sudije gledaju prema lopti koju sredinom terena vodi Igor Karačić. Prije nego mu je Karačić asistirao za pobjedonosni gol, Musa je bio propisno postavljen i sudije su priznale pogodak.

Andersson tvrdi da su sudije morali iskoristiti mogućnost pregledavanja snimke te potom poništiti pogodak i dosuditi loptu za Norvešku. Međutim, kako piše Index, Norvežani su propustili rok za žalbu i ništa više ne može promijeniti činjenicu da Hrvatska sutra u 16.30 igra finale Evropskog prvenstva.