open-navfaktor-logo
search
Preuzimanje mandata
Skupština TK: Zakazana konstituirajuća sjednica
U ovom sazivu Skupštine TK SDP će imati deset zastupnika, SDA devet, PDA sedam, DF tri te SBB, NS i SBiH po dva zastupnika
09.11.2018. u 13:52
get url
text

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje će participirati u devetom sazivu zakonodavnog tijela TK. Dogovoreno je da konstituirajuća sjednica ovog saziva Skupštine TK bude održana u srijedu, 14. novembra sa početkom u 10 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Pored upoznavanja sa konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu Tuzlanskog kantona te uručivanja i potpisivanja uvjerenja o preuzimanju mandata zastupnika i davanja svečane izjave, na konstituirajućoj sjednici će biti imenovana privremena radna tijela, koja su neophodna za rad, saopćeno je Službe Skupštine TK.

Planirano je da budu formirane Administarativna komisija i Komisija za izbor i imenovanja. Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice planirano je konstituisanje klubova zastupnika konstitutivnih naroda i kluba ostalih, izbor rukovodstva Skupštine te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Kao što je i do sada bio slučaj, navodi se u saopćenju Službe Skupštine, pretpostavlja se da će konstituirajuća sjednica biti održana u nekoliko nastavaka, jer se za određene tačke dnevnog reda nisu stekli uslovi koji su u nadležnosti Centrane izborne komisije BiH, kao što je izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

U ovom sazivu Skupštine TK SDP će imati deset zastupnika, SDA devet, PDA sedam, DF tri te SBB, NS i SBiH po dva zastupnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.