Kanton Sarajevo

Skupština treba raspravljati o sigurnosti

Objavljeno: 29.10.2018. u 16:27

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo je donijela zaključke te je predložila Kolegiju da sazove hitnu sjednicu Skupštine KS o temi sigurnosne situacije u Kantonu

Komisija za sigurnost predložila sazivanje hitne sjednice Skupštine KS.

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održala je danas sjednicu na kojoj je razmatrana sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Nakon analize aktuelnih dešavanja, Komisija je donijela zaključke te je predložila Kolegiju da sazove hitnu sjednicu Skupštine KS o temi sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo.

Na ovoj sjednici razmatrala bi se brutalna ubistva dva policijska službenika MUP-a KS, kao i spremnosti Vlade KS i Uprave policije da odgovore na sigurnosne izazove uzrokovane migrantskom krizom sa kojom se sve više suočavamo.

Također je predloženo Kolegiju Skupštine da zaduži Vladu KS i policijskog komesara da pripreme materijal za hitnu sjednicu gdje će se predložiti konkretne mjere za poboljšanje sigurnosne situacije, navodi se u saopćenju.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije