open-navfaktor-logo
search
Pitali smo meteorologa
Sladić: Kako će vrijeme biti sutra i naredne sedmice, kad nam ponovo stiže toplotni val
Prvi dan vikenda u većini naše zemlje donio je osvježenje. I sutra nas, kaže Nedim Sladić, meteorolog, očekuje vrijeme slično današnjem. 
15.08.2020. u 19:55
get url
text

Naime, u većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno, a najviše padavina očekuje se na istoku zemlje te u centralnim planinskim područjima. U Hercegovini bit će pretežno sunčano.

- Narednu sedmicu obilježit će ljepši i stabilniji dani. Jedino se u srijedu očekuje kratkotrajna promjena vremena praćena kišom i grmljavinom. Što se tiče temperaturnog režima, on će svakim danom biti sve viši - dodao je Sladić.

Kaže da bi našu zemlju, nakon 20. augusta, ponovo mogao zahvatiti toplotni val.

- Iako je nezahvalno davati dugoročnije prognoze, poručio bih onima koji su godišnje odmore ostavili za septembar da nisu pogriješili, jer se ljeto još ne da i puno sunčanih i toplih dana bit će i u tom mjesecu – istakao je.

Na pitanje, kakva nas jesen očekuje, Sladić odgovara kako to još niko nije objavio, ali da bi Meteorološki servis Accuweather naredne sedmice trebao izaći sa informacijom i prognostičkim kartama koje će pokazati kakvo nas vrijeme očekuje u narednim mjesecima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.