Vinko Marinović, selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, na slatkim je mukama.

Nekadašnji trener banjalučkog Borca i mostarskog Zrinjskog ima dvije ponude i do kraja godine trebalo bi biti poznato vraća li u klupski fudbal ili će postati dio stručnog štaba Zmajeva.

Marinović ima ponudu FK Sarajevo da na klupi osvajača duple krune i jesenjeg prvaka BiH naslijedi Husrefa Musemića (kao kandidati se pominju i Dragan Jović, te Adnan Čustović), ali istovremeno je kandidat i za stručni štab A reprezentacije naše zemlje.

Duško Bajević, novi selektor Zmajeva, za svoje najbliže saradnike u baražu za Evropsko prvenstvo želi selektore mlađih reprezentacija. S obzirom na to da Marinović sa klupe predvodi Zmajiće, po automatizmu bi trebao biti Bajevićev prvi pomoćnik. Uz njega, u stručnom štabu trebali bi biti i Slaven Musa (selektor juniora), Mirza Varešanović (Olimpijsko-mediteranska selekcija), a nagađa se da bi kondicioni trener mogao biti Eldin Jelešković.

Iako se u subotu pojavila informacija da bi trener u stručnom štabu mogao biti i Emir Spahić, legendarni kapiten Zmajeva, čini se da od toga neće biti ništa. Prije svega jer Spahić nema trenersku licencu. No, nije isključeno da Spaha dobije neku drugu funkciju.

Selektor Bajević dobio je odriješene ruke da bira pomoćnike, što je potvrdio i Elvedin Begić, predsjednik FSBiH.