open-navfaktor-logo
search
Novi izazov
Sloboda ima svoj cilj, protiv Olimpika želi treći trijumf u nizu
Fudbaleri Slobode spremni za novi premijerligaški izazov. Nakon što su u prošlog vikenda trijumfovali u gostima kod Radnika, u 29. kolu Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u subotu dočekuju Olimpik.
07.05.2021. u 11:39
get url
text

Prilika je to za ekipu Mladena Žižovića da uveže i treću pobjedu.

- Olimpik je iskusna ekipa sa dosta premijerligaških igrača koji već dugo igraju našu ligu. Takođe, oni imaju trenera koji je donio neku novu ideju i njegov tim će sigurno pokušati doći do rezultata, ali na nama je da ih zaustavimo i uvežemo treću pobjedu što bi bilo prvi put u ovoj sezoni. Ići ćemo svim silama da to ostvarimo - poručio je Mladen Žižović, šef struke Crveno - crnih.

Jedini prvotimac koji će sutra propustiti utakmicu bit će Saša Maksimović, koji je u meču protiv Radnika dobio treći žuti karton.

- Naravno da nam je žao što ne računamo na Maksimovića koji je jedan polivalentan fudbaler, ali mi nismo klub koji ovisi o jednom igraču, već smo kao kolektiv veoma dobri. Sada se nalazimo u dobrom ambijentu, s obzirom na sve okolnosti koje su ranije bile. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, shodno pozitivnom okruženju - zaključio je šef struke našeg tima.

Jedna od Žižovićevih uzdanica u sutrašnjem meču bit će Dženis Beganović. Ofanzivac Slobode uvijek daje svoj maksimum, a sigurno da će biti prijetnja i za odbranu Olimpika.

- Sve njihove mane pokušat ćemo iskoristiti. Nama ovaj klub i grad daje energiju i zaduženi smo za to da moramo u svakoj utakmici dati maksimum i tako će biti i ovaj put. Nadam se da ćemo uvezati pozitivan rezultat i treću pobjedu u nizu - poručio je Beganović.

Crveno - crni su trenutno osmoplasirana ekipa PLBiH sa 31 osvojenim bodom, dok tim iz prijestolnice ima sedam manje i nalazi se na desetoj poziciji.

Utakmica Sloboda – Olimpik igra se sutra sa početkom od 15 sati uz direktan prenos na platformi MojaTV.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.