open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Tuzlaka
Sloboda poslala poruku FSBiH: Sudija je svirao nepostojeći penal, morate dati odgovor na ovakve pojave
U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je utakmica između Slobode i Zrinjskog, na stadionu Tušanj.
13.03.2022. u 20:19
get url
text

Zrinjski je upisao pobjedu rezultatom 2:0. Gosti su došli do prednosti u 52. minutu kada je Nemanja Bilbija postigao gol iz jedanaesterca. U 73. minuti isti igrač svojim drugim pogotkom na današnjem susret postavlja konačan rezultat.

Poslije susreta na Tušnju domaćin je iskazao nezadovoljstvo suđenjem glavnog arbitra Ermina Sivca. 

- Nakon odigrane utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski, Fudbalski klub Sloboda izražava nezadovoljstvo suđenjem glavnog sudije Ermina Sivca iz Zenice. Smatramo da je glavni sudija u nekoliko navrata oštetio Slobodu, posebno kada je svirao nepostojeći penal za goste iz Mostara. Time je sudija Sivac direktno uticao na rezultat utakmice.

FK Sloboda napominje da je ovo nastavak brojnih sudijskih grešaka na račun Slobode, ali i drugih klubova koji nisu pod zaštitom te da organi Fudbalskog saveza BiH moraju dati odgovor na ovakve pojave i ugrožavanje takmičenja. U protivnom trud i rad sportista, ali i ljudi koji vode klubove, je uzaludan i ovisi o sudijskim, lošim, namjerama - poručili su iz redova Tuzlaka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.