open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Slobodi potrebno čudo, neizvjesno u Banjoj Luci, Velež i Igman jednom nogom u polufinalu
Danas su na rasporedu revanš-mečevi četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. 
16.03.2022. u 07:27
get url
text

Fudbaleri Slobode na Tušnju od 14 sati dočekuju Sarajevo. Bordo tim je prvom susretu slavio sa 2:0, tako da je Tuzlacima potrebno čudo za prolaz dalje. Izabranicima Mladena Žižovića će dodatni problem napraviti očajan teren, tako da se teško može očekivati neka lijepa igra. Za ovu utakmicu delegiran je sudija Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Sa početkom od 14.30 sati očekuje nas duel dva Federalna prvoligaša. Igman u Konjicu dočekuju ekipu Zvijezdu iz Gradačca. Trenutni lideri Prve lige Federacije u prvom susretu ova dva tima upisaao je pobjedu sa 1:0. Međutim, utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3 za goste iz Konjica.

Za Zvijezdu je tada nastupio golman Azur Aljkanović, koji je u šesnaestini finala Kupa BiH ove sezone branio za Radnik iz Bijeljine protiv Čapljine u utakmici koja je odigrana 29. septembra 2021. godine. Tako da je pobjeda za zelenim stolom timu iz Konjica otvorila put ka polufinalu.

Rezultatski nejneizvjesniju utakmicu od 16 sati odigrat će Borac i Tuzla City (Banjalučani u prvom meču slavili 1:0), a pravdu će u Banjoj Luci dijeliti Luka Bilbija iz Prijedoru.

Duelom na Pecari između Širokog Brijega i Veleža bit će kompletirani revanš-susreti četvrtfinala Kupa BiH. Rođeni su u prvom susretu upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0, čime se jednom nogom već nalaze u polufinalu ovog takmičenja. Pravdu na ovom susretu koji je na rasporedu od 18.30 dijelit će Benjamin Deljković.

Parovi

Sloboda - Sarajevo 14 sati (prvi meč 0:2)

Igman - Zvijezda 14.30 (3:0)

Borac - Tuzla City 16 (1:0)

Široki Brijeg - Velež 18.30 (0:4)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.