Ivan Varga (52), diler zvani Drakula, "pao" je zbog marihuane. U koordiniranoj akciji policije i USKOK-a, policajci su ga uhvatili na spavanju u kući u Zagrebu, a osim njega uhapšeno je još 15-ak ljudi u Zagrebu i okolini Zaprešića.

Taksisti na zagrebačkom Črnomercu šokirali su se kad su iz kombija izletjeli policajci s fantomkama i uletjeli u jednu kuću u kojoj je bio Varga (52), Zagrepčanin koji je već osuđivan zbog šverca droge, javlja 24sata.hr.

- Nekoliko njih je ušlo u kuću. Nije se čula nikakva galama. Kasnije je nekoliko policajaca bilo ispred te kuće - rekao nam je jedan od komšija.

Ivana Vargu policajci su zatekli na spavanju. Kad su mu upali u kuću, nije im ni pokušao bježati, nego se mirno predao. Zatim su u njegovom prisustvu obavili pretres njegove kuće, kafića koji se nalazi pored kuće te još nekih prostorija. U tim pretresima je pronađena marihuana, ali nije poznato o kojoj se količini radi.

U ovoj akciji policajci su pretražili 15-ak lokacija u cijeloj Hrvatskoj te je privedeno 15-ak ljudi, među kojima kuhar i mesar. U policiji su u utorak zbog osjetljivosti istrage bili šturi s izjavama.

Inače, Varga je policiji dobro poznat od ranije. Na ponovljenom suđenju 30. juna 2010. godine osuđen je na osam godina zatvora zbog krijumčarenja gotovo tri tone marihuane. Osim toga, Vargi te njegovoj supruzi i sinu oduzeta je imovina vrijedna oko 1,4 miliona maraka, a riječ je bila o deset stanova, jednom zemljištu i jednom poslovnom prostoru te dva automobila koje je, prema optužnici, stekao na nezakonit način, odnosno kupio od novca koji je zaradio na trgovini drogom.

Varga je poznat kao i "diler sa estrade" jer je snimio duete s Hankom Paldum i Kemalom Montenom..