- Izjava predsjednika Bakira Izetbegovića o brojnosti i vojnoj snazi bosanskohercegovačkih patriota nije nikakva prijetnja već činjenica da se bilo kakve prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i biološkom opstanku bošnjačkog naroda neće realizovati - kaže Špago.

Kako kaže, dok smo od nekih zvaničnika iz entiteta RS navikli da namjerno pogrešno interpretiraju ovakve izjave, iznenađuje činjenica da se jačanju odbrambenih kapaciteta bosanskohercegovačkih patriota i davanja do znanja neprijateljima države Bosne i Hercegovine da smo spremni i sposobni ponovo je braniti usprotivio neko ko je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, poput Denisa Bećirovića.

- Upravo histerične reakcije predstavnika politika i ideologija koje su 90-ih izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu potvrđuju da itekako imamo razlog jačati naše odbrambene kapacitete. To sigurno nećemo raditi pisanjem otvorenih pisama. Jeftinu demagogiju i populizam prepustit ćemo Bećiroviću. On se nije "prebrojao" 1992. pa ne očekujemo da će to uraditi ako ponovo zatreba.

Milorad Dodik, Igor Crnadak i Denis Bećirović se ne trebaju brinuti zbog Izetbegovićevih izjava. Bosanskohercegovački patrioti neće nikoga napadati niti će ugroziti bilo koga, ali će zasigurno braniti Bosnu i Hercegovinu od bilo kakvih nasrtaja na njen suverenitet i teritorijalni integritet - zaključio je.