open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Sparno uz povremene pljuskove, više svježine tokom noći i jutra
Vjetar dans u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura
25.06.2019. u 08:10
get url
text
Sunčani vrijeme

Danas se u Bosni očekuje umjereno ponegdje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Sutra će u većem dijelu zemlje biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima je moguća magla. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne poslijepodne je moguć slab pljusak. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 34 stepena.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. U večernjim satima ili u noći sa četvrtka na peteka u sjevernim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 35 °C.

U petak u Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima satima u sjevernim područjima Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 33 stepena.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama su relativno povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz izraženiji osjet sparine poslijepodne. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.