Special One: Mourinho objasnio zašto je Rojo jeo bananu usred utakmice (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.17 u 10:40

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su na Old Traffordu savladali Rostov 1:0 i plasirali se u četvrtfinale UEFA Evropske lige.

Portugalac misli o svojim izabranicima
Portugalac misli o svojim izabranicima

Englezi su dominirali, ali su tek u drugom poluvremenu uspjeli slomiti rusku obranu. Pogodak je postigao Juan Mata u 70. minuti na sjajnu asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

Nakon utakmice malo se pričalo o utakmici, a mnogo više o neobičnom potezu menadžera Jose Mourinha i igrača Marcosa Roja, koji je usred utakmice, na terenu jeo bananu.

Svi su bili zbunjeni kada su vidjeli da Mourinho preko Ashleya Younga daje oguljenu bananu Argentincu, koji ju je pojeo na centru terena. Iako su mnogi pomislili da je riječ o odgovor na rasizam, situaciju je objasnio Mourinho.

 - Bojao sam se da ćemo ući u produžetke. Utakmica je bila užasno fizički zahtjevna, a primijetio sam da je Marcos u problemima. Nešto sam morao poduzeti - rekao je Special One, dodavši:

- Koliko smo puta vidjeli tenisera da za vrijeme pauze između gemova jedu bananu. Nije to ništa smiješno, jednostavno moramo voditi računa o fizičkom stanju svakog igrača. Današnji fudbal je užasno naporan, te fizički i mentalno zahtjevan. Igrači se bore do krajnjih granica, a ljudi koji nisu u vrhunskom fudbalu ne znaju što to znači i zato je njima to smiješno.