open-navfaktor-logo
search
Navijači za desetku
Spektakularna koreografija navijača Turske u znak solidarnosti sa žrtvama zemljotresa
Fudbalska reprezentacija Hrvatske slavila je večeras na gostovanju protiv selekcije Turske sa 2:0, u utakmici 2. kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.
28.03.2023. u 23:05
get url
text

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Bursi, a atmosfera prije početka utakmice u potpunosti je bila u znaku solidarnosti sa žrtvama razornih zemljotresa koji su pogodili Turske početkom februara, javlja Anadolija.

Navijači Turske su duž cijele tribine istakli veliki transparent sa porukom: "Zajedno ćemo savladati sve izazove, rame uz rame gradit ćemo ljepše sutra". Na istom transparentu istaknuti su u turski nacionalni dresovi sa imenima 10 gradova pogođenih zemljotresom sa brojevima registarskih oznaka tih gradova.

Podrška zemljotresom pogođenim građanima Turske nije izostala ni sa tribine gdje su bili hrvatski navijači, a tamo je istaknut transparent na turskom jeziku "Sizinleyiz", što u prijevodu znači "Uz vas smo".

FOTO: ANADOLIJA

Prije samog početaka utakmice minutom šutnje igrači i navijači odali su počast za više od 50.000 smrtno stradalih u zemljotresima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.