open-navfaktor-logo
search
Povratak Begovića
Spisak Zmajeva: Prosinečki otkriva karte za Tursku i Sjevernu Irsku
Zmajevi će 11. oktobra gostovati u Turskoj, dok će četiri dana kasnije u Ligi nacija na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku
01.10.2018. u 08:37
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, danas u 11 sati objavit će spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske.

Zmajevi će 11. oktobra gostovati u Turskoj, gdje će igrati prijateljski meč, dok će četiri dana kasnije u Ligi nacija na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku. 

Prosinečki je najavio da neće eksperimentisati, te da će u ova dva meča računati na najjači tim.

U tim bi se trebao vratiti golman Asmir Begović, koji nije bio na spisku za Sjevernu Irsku i Austriju, ali je u međuvremenu izgladio "nesporazume" sa selektorom i vratit će se među Zmajeve.

Raduje i činjenice da se Sead Kolašinac oporavio (bio u kadru za subotnji meč sa Watfordom), ali je pitanje u kojem kapacitetu će moći pomoći Zmajevima protiv Turske i Sjeverne Irske. Realnije je očekivati da Kolašinac maksimalno spreman bude za novembarske mečeve sa Austrijom i Španijom.

Još je nepoznanica da li će Prosinečki za predstojeće mečeve pozvati Izeta Hajrovića, koji igra sjajno u zagrebačkom Dinamu. Prema informacijama iz Zagreba, poziv do sinoć nije stigao na Maksimir, ali nije nemoguće da se selektor Zmajeva predomisli i da prije nego što izađe pred novinare uputi poziv miljeniku navijača BiH.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.