open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Splitskog trostrukog ubicu zbog psihičke rastrojenosti šalju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu
Osumnjičeni pomorac Filip Zavadlav  nije mogao aktivno učestvovati u davanju svoje odbrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije
13.01.2020. u 14:10
get url
text
get url
text

Filip Zavadlav (25), osumnjičen za trostruko ubistvo u subotu popodne u splitskom naselju Varoš, zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti odbranu u tužilaštvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim te će biti poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb.

Osumnjičeni pomorac  nije mogao aktivno učestvovati u davanju svoje odbrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije. Neslužbeno se doznaje kako je sinoć kod pritvorskog čuvara govorio o samoubistvu.

Zbog toga jutros nije mogao iznijeti odbranu pa je na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigla psihijatrijska vještakinja koja je procijenila da Zavadlav nije raspravno sposoban, potvrđeno je Hini u Državnom odvjetništvu.

Tri osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. 

Policija je 2 sata i 45 minuta nakon ubistva u Splitu uhapsila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića. Na konferenciji za medije iz policije su kazali da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ustvrdio je u ponedjeljak da je policija u slučaju trostrukog ubojstva u Splitu postupila profesionalno i u najkraćem roku otkrila počinitelja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.