open-navfaktor-logo
search
Povreda
Srbija na Svjetskom prvenstvu vjerovatno bez kapitena Teodosića
Miloš Teodosić je zadobio povredu stopala u prvoj četvrtini sinoćnje pripremne utakmice protiv Litvanije u beogrdadskoj Stark areni
11.08.2019. u 16:53
get url
text

Košarkaška reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Kini, vjerovatno će nastupiti bez kapitena Miloša Teodosića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Teodosić je zadobio povredu stopala u prvoj četvrtini sinoćnje pripremne utakmice protiv Litvanije u beogrdadskoj Stark areni.

Poslije prvih ljekarskih pregleda, informaciju o Teodosićevom stanju za zvaničnu internet stranicu Košarkaškog saveza Srbije dao je doktor reprezentacije Dragan Radovanović.

- U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih par dana. Vidjet ćemo kako će stopalo da reaguje na njih. Zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i poslije toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira - rekao je Radovanović.

Svjetsko prvenstvo za košarkaše održat će se od 31. augusta do 15. septembra u Kini. Prvi put će nastupiti 32 reprezentacije, a Srbija se nalazi u grupi D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.