Petak, 12.08.2022.
Kamper u kojem je sve pronađeno
FOTO: Uprava carina Srbije

Srbija: Nijemac u kamperu na Kosovo prokušao prokrijumčariti marihuanu i oružje

Njemačkog državljanina, otkrivenu drogu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeli su policija i tužilaštvo

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom, na kontrolnom punktu Merdare, prema Kosovu, zaplijenili više od 26 kilograma marihuane, dvije puške, pištolj, 400 metaka za automatsku pušku, tri okvira pištoljske municije, samostrijel, dvije radio stanice, dvogled, nož, oko četiri kilograma rezanog duhana i 315 paklica različitih cigareta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno iz Uprave carina Srbije drogu, oružje, municiju, duhan i cigarete pokušao je da prokrijumčari 59-godišnji njemački državljanin, koji je na punkt Merdare došao iz pravca Kosova "reno kamperom“ njemačkih registarskih oznaka sa prikolicom.

- Putovao je sam sa svojim psom i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi, osim ličnog prtljaga, kao i da je boravio u Albaniji i da se vraća u Njemačku. Prilikom detaljne kontrole koja je ipak uslijedila na vozilu je najprije otkriven specijalno konstruisani bunker ispod kreveta za spavanje u kabini, gdje su pronađene kese sa rezanim duhanom i cigarete - objavila je Uprava carina Srbije.

U zadnjem dijelu kamiona prepravljenog u kamper daljom kontrolom pronađen je još jedan specijalno dograđeni bunker iz koga su izvađena tri velika plastične vreće napunjene sa više manjih kesa marihuane.

Iz njega je potom zvađena i jedan "kalašnjikov", jedna malokalibarska puška kalibra 22 mm, tašna sa 399 metaka kalibra 7,62, pištolj marke "izraelX3" sa 51 metkom kalibra 9 mm i tri pištoljksa okvira, nož "boker", samostrijel sa 30 strijela i šest vrhova za strijele, dvije radio stanice marke "torkom" i jedan dvogled.

Njemačkog državljanina, otkrivenu drogu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeli su policija i tužilaštvo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh