open-navfaktor-logo
search
Mediji nagađaja
Šta je istina: Postoje dvije verzije priče o smrti hrvatskog rukometaša Denisa Tota
Smrt rukometaša Denisa Tota (27), koji je nastupao za Butel Skoplje, trenutno je top tema u Sjevernoj Makedoniji.
08.04.2022. u 21:19
get url
text

Hrvatski internacionalac preminuo je u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima doveden bez svijesti nakon zabave u diskoteci. Njegova smrt tema je u cijeloj regiji, a još se ne znaju tačni uzroci smrti.

Kako piše Index postoje dvije verzije. Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen.

Međutim, tamošnja policija je demantovala te tvrdnje i istakla kako na tijelu rukometaša nema vidljivih povreda. Također, informacije da je Tot pretučen demantovala je i direktorica skopske bolnice Maja Mojsova.

VEZANI TEKST - Denis Tot preminuo u bolnici: Smrt rukometaša i dalje misterija

- Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život - rekla je jutros Mojsova, a nekoliko sati kasnije stigla je vijest da je Tot preminuo.

Sada se pojavila još jedna verzija tragedije. Makedonski Kurir piše kako su Totovi saigrači rekli da je konobarica iz noćnog kluba vidjela rukometaša kako u nesvijesti leži na travi.

U makedonskim medijima pojavio se niz teorija o tome što se dogodilo s Totom. Neke čak graniče i s teorijama zavjere, a prema jednoj od njih, Tot je pretučen u noćnom klubu, nakon toga je umro od posljedica premlaćivanja, a snimke nadzornih kamera u noćnom klubu su izbrisane kako bi se zločin zataškao.

Za ovu priču zasad nema ni službene, ni neslužbene potvrde, te se čini kako je ono što je policija izdala kao službeno priopćenje i najizgledniji rasplet događaja u ovom tragičnom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.