VEZANI TEKST - Navijači Partizana izbačeni sa stadiona nakon veličanja ratnog zločinca

- Partizan je bio ubjedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje "Nož, žica, Srebrenica", što je apsolutno neprihvatljivo, i "Ratko Mladić". U istom sekundu je sa zapadne tribine gdje su stariji navijači Novog Pazara vikali su: "Orić Naser", "Kosovo je pored Srbije" i "Žuta kuća", "Ovo je Bosna". Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vrijeđali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično. 

Navijači Pazara nisu navijački organozovani. Pokazali su šta misle o Srbiji. Oni su u ovom slučaju pokazali šta iskreno misle, šta misle o meni, o Srbima i koliko su podjele duboke. Pitam se dokle mi Srbi i Bošnjaci mislimo da tako ide. Moramo da razmišljamo kao ozbiljni ljudi, o budućnosti - rekao je Vučić.

- Recite onda da to nema veze sa sportom, već sa nečim drugim. Moram da osudim one koji viču "Orić Naser", "Kosovo je pored Srbije". Kada mene vrijeđaju, to je u redu, jer je to demokratija, ali ovo je rušenje ustavnog poretka. Ostaje nam da razgovaramo sa Bošnjacima i da vodimo računa o emocijama i njihovim i našim - rekao je Vučić.