open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Šta o potencijalnim rivalima u Evropskoj ligi misli Husref Musemić?
Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige Sarajevo će igrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" 8. augusta, dok je revanš sedam dana kasnije
22.07.2019. u 15:05
get url
text

Oba protivnika su izuzetno kvalitetna i u svakom slučaju očekuju nas dvije teške utakmice, rekao je za Anadolu Agency (AA) Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, koje će u trećem kolu kvalifikacija UEFA Evropa lige igrati protiv BATE Borisova ili Rosenborga.

Ime protivnika šampioni Bosne i Hercegovine znat će nakon dvomeča drugog kola kvalifikacija UEFA Lige prvaka, odnosno igrat će protiv poraženog iz duela Bjelorusa i Norvežana.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige Sarajevo će igrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" 8. augusta, dok je revanš sedam dana kasnije.

- Rosenborg je u takmičarskoj formi jer igraju uveliko domaće prvenstvo. Ni BATE nije ništa lošiji, ali pitanje je ko je u kakvoj formi trenutno. U ovom momentu teško je pričati o utakmicama koje nas čekaju u Evropi jer ne znamo sa kim ćemo igrati. Pratit ćemo njihove utakmice u narednim danima i analizirati igru i Rosenborga i BATE Borisova. Nismo prošli dobro u današnjem žrijebu. Prvu utakmicu igramo kući. Ne znam da li nam je to prednost, vidjet ćemo... Vjerujem da ćemo dobro izgledati u tim utakmicama i nema predaje unaprijed. Mislim da imamo šanse i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo iznenaditi favorizovanog protivnika, ma ko on bio - istakao je Musemić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.