open-navfaktor-logo
search
Nije vodio trening
Šta se dešava sa Sliškovićem, ko će Želju voditi protiv Borca?
Fudbaleri Željezničara u srijedu su remizirali na gostovanju kod Veleža (2:2), a Blaž Slišković nije sjedio na klupi Plavih.
14.05.2021. u 19:38
get url
text

Na dan utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine klub s Grbavice u kratkom saopćenju obavijestio je javnost da nekadašnji selektor Zmajeva zbog porodičnih problema neće prevoditi ekipu u duelu protiv Rođenih.

Fudbaleri Željezničara u četvrtak su imali slobodan dan, a jučer se oglasio i sam Slišković.

- Imam porodičnih problema, a i klub je sve rekao u svome saopćenju. Što se tiče vođenja sljedeće utakmice zaista ne znam ništa - rekao je Slišković u izjavi za Hercegovina.info, mada je Željo u svom saopćenju "rekao" skoro ništa.

Zanimljivo da je Slišković, govoreći za isti mediji kazao kako se baš i ne slaže s onim što je nakon utakmice s Veležom rekao njegov pomoćnik Almir Memić, koji ga je mijenjao u ovom susretu.

- Nakon utakmice poslušao sam izjavu mog pomoćnika Memića. Mislim da je bio objektivan koliko je on to mogao biti. Mišljenja sam da je Velež imao bolje prilike, iako je moj pomoćnik rekao da smo mi imali bolje. Na kraju mislim da je rezultata realan. Igrali smo koliko možemo i maksimalno se trudili. Na svakoj idućoj utakmici ćemo ići na pobjedu, pa što bude - naglasio se Slišković.

Šta se tačno dešava s Blažom Sliškovićem i njegovim statusom na Grbavici velika je nepoznanica. Istina je da je Rođeni Mostarac ranije otvoreno govorio o nezadovoljstvu igrača zbog neisplaćenih dugovanja, a upravo je saniranje te situacije bio jedan od glavnih uvjeta za Bakin dolazak u Dolinu ćupova.

Očito su problemi koje je zatekao na Grbavici mnogo veći negoli je Slišković mogao zamisliti prije nego je preuzeo ekipu... Ni sam Slišković nije mogao dati odgovor da li će sjediti na klupi Plavih u derbiju protiv Borca. Ne bude li, jasno je, Memića ćemo gledati u istoj ulozi koju je obnašao i u Vrapčićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.