Iz Gradske uprave Napulja navedeno je da je na prijedlog gradonačelnika Luigija De Magistrisa, gradska uprava odobrila je preimenovanje stadiona San Paolo u Diego Armando Maradona.

- Napulj se sjeća Maradone kao najvećeg fudbalera svih vremena, koji je svojim neizmjernim talentom i duhom sedam godina osvajao dva prvenstva i druge prestižne trofeje Napoliju - navedeno je. 

Maradona je u Napoli stigao 1984. godine, dvije godine nakon što je Platini potpisao za Juventus.

Maradona, koji je postigao 115 golova za Napoli na 259 mečeva, pomogao je klubu da ugrozi Juventusovu dominaciju, osvojivši prve dvije titule šampiona Italije u klupskoj istoriji i Kup UEFA 1989. godine.

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell's Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

Sa nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski prvak 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola.