open-navfaktor-logo
search
Iznevjerio ih SNSD
Stanić: Prekršen dogovor o neučestvovanju u radu institucija BiH, ko sve "mora" potpisati peticiju
Jučer su direktor SIPA-e Darko Ćulum i zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedjeljko Jović prisustovali događaju u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH u Zvorniku čime su funkcioneri SNSD-a prekršili dogovor o neučestovanju u radu institucija BiH – istakao je Miladin Stanić, šef Kluba zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a.
28.07.2021. u 12:31
get url
text

- Nepuna 24 sata od kad sam izrazio sumnju da li se može vjerovati SNSD-u da neće prekršiti dogovor lidera političkih partija, svojim djelovanjem su pokazali da su moje sumnje bile opravdane – naglasio je Stanić, saopćio je SDS.

On je istakao da mimo dogovora sa sastanka SNSD nastavlja da prikuplja potpise za peticiju kojom "od veoma važnog pitanja po kojem je postignut konsenzus lidera, sada žele da naprave stranačku kampanju".

Iako je, kako je dodao, bio dogovor da se na Inzkove nametnute odredbe Krivičnog zakona reaguje institucionalno, kroz djelovanje Narodne skupštine RS-a i kroz povlačenje iz institucija BiH, SNSD je nastavio sa stranačkom peticijom čiji je cilj uvlačanje građane RS-a u ovo pitanje. Poruluje da Milorad Dodik očigledno, strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza građana.

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpisu peticiju.

- Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Srpske je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpišu. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje insititucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme – pojasnio je Stanić.

On je izrazio posebnu bojazan šta može biti sa ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana RS-a.

- Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrijebljeni lični podaci građana koji su donijeli pobjedu SNSD-ovom Miloradu Simiću. Opravdno je i ovdje očekivati da će SNSD zloupotrijebiti lične podatke za svoju ličnu korist – zaključio je Stanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.