Nakon poplava

Stanje se normalizuje: Djeca u USK i Tesliću od sutra ponovo u školama i vrtićima

Objavljeno: 15.05.2019. u 16:12

Nastava je za sada obustavljena u školama u Prijedoru, Bosanskom Novom i Bosanskoj Kostajnici

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: B. Spasenić

Nastava u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona nastavlja se u četvrtak, 16. maja, saopćila je Vlada Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, prethodno je na području USK donesena odluka o obustavi nastave od 14. maja zbog obilnih padavina i poplava. Situacija se sada normalizuje, a isto je i u Tesliću, gdje je Krizni štab danas donio odluku o ukidanju stanja vanredne odbrane od poplava na prostoru te općine.

Ova odluka je donesena nakon što se znatno stabilizovao vodostaj rijeka na području općine, pa će tako od sutra i djeca u Tesliću redovno ići u škole i vrtiće.

Nastava u RS-u izvodi se redovno u većini obrazovnih ustanova, a zahvaljujući poboljšanju prilika na terenu, sutra će početi i u velikom broju škola koje danas nisu radile.

Prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture, nastava je obustavljena u školama u Prijedoru, Bosanskom Novom i Bosanskoj Kostajnici. U Jezeru je u osnovnoj školi obustavljena nastava zbog izlijevanja rijeka na putne pravce.

Nastava je, kako je saopćeno, obustavljena i za osnovce u Kozicama kod Oštre Luke zbog nemogućnosti dolaska nastavnog osoblja na posao.

Kada je riječ o predškolskim ustanovama, sutra neće raditi vrtići u Novom Gradu/Bosanskom Novom i i Bosanskoj Kostajnici.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a navode da u saradnji sa rukovodstvom vaspitno-obrazovnih ustanova preduzimaju sve preventivne mjere s ciljem sigurnog dolaska učenika u škole i izvođenja nastave.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije