open-navfaktor-logo
search
Modrički Lug
Stanovnici traže sanaciju puta koji su oštetiti kamioni
Put koji je tokom eksploatacije šljunka iz korita Bosne oštećen kamionima veoma je važna putna komunikacija sa oko 700 mještana Modričkog Luga, a koji je asfaltiran prije četiri godine
24.10.2018. u 21:23
get url
text

Stanovnici Modričkog Luga u RS-u, bošnjački povratnici, očekuju sanaciju puta koji ih povezuje s općinom Vukosavlje, odnosno, ostatkom zemlje, a koji su oštetili kamioni tokom eksploatacije šljunka iz rijeke Bosne. Podsjećamo, prošlog mjeseca mještani su protestirali protiv kamiona i u jednom momentu i blokirali prilaz gradilištu kako bi spriječili dalje uništavanje puta, međutim pripadnici policije su naložili mještanima da se sklone i omogućili kamionima prolaz.

- Put je poprilično oštećen, ima više udarnih rupa i mi očekujemo da to auto-prijevoznik (Inter -Copp) sanira prije zime. Uputit ćemo dopis i opštini Vukosavlje da reaguje, ali mi od nje i načelnika ne očekujemo nikakvu reakciju, jer je ni do sada nije bilo. Cestu koju su oštetili kamioni za nas je veoma važan jer nas povezuje s opštinom i zapravo s ostatkom zemlje. Kamioni su prestali voziti prije nekoliko dana - priča nam Haris Hadžidedić, predsjednik Mjesne zajednice Modrički Lug.

Podsjećamo, u dva navrata na Skupštini općine Vukosavlje je bio zahtjev auto-prijevoznika za korištenje lokalnog puta u svrhu izvlačenja šljunka iz rijeke iz korita Bosne, a koji je oba puta odbijen. Uprkos tome kamioni su vozili jer je auto-prijevoznik dobio dozvolu od viših instanci, ali je po zakonu o saobraćaju dužan dovesti put u prvobitno stanje.

- Ovaj put je asfaltiran 2014. godine i želimo da se dovede u red prije zime. Tražimo da se opština Vukosavlje više zainteresira za svoje građane - rekao nam je Hadžidedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.