open-navfaktor-logo
search
Žele Zmaja
Stigla ponuda za Višću, velikan nudi novac i tri fudbalera
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća već godinama je jedan od najvažnijih igrača istanbulskog Bašakšehira, s kojim je u prošloj sezoni stigao do historijske titule prvaka, prve za popularne Sove ikada.
03.09.2020. u 15:50
get url
text

Ime najboljeg strijelca i asistenta u historiji Bašakšehira uglavnom se svakog prijelaznog roka povezuje sa najvećim turskim klubovima, a čini se da ni ovog ljeta neće biri drugačije.

Naime, najpoznatiji turski mediji pišu kako je Fenerbahče za Višćine usluge turskom prvaku ponudio novac i trojicu od četiri igrača sa spiska koji je dostavljen Bašakšehiru. Tolgay Arslan, Ozan Tufan, Deniz Turuc i Mathias Jorgensen su fudbaleri koje je Fener spreman pustiti u Basakšehir, tačnije trojicu njih, no ponuda još nije prihvaćena, te je pitanje da li će i biti.

Ranije je krilni bh. fudbaler u nekoliko navrata izjavljivao kako mu ne bi bilo mrsko karijeru završiti u Bašakšehiru, u koji je 2011. godine stigao iz Željezničara. Nastup u grupnoj fazi Lige prvaka još je jedan dodatni izazov i motiv za živu legendu Sova za koje je u proteklih devet godina (347 nastupa) postigao 100 golova i upisao 98 asistencija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.