open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Stiže ofanzivac: Sarajevo danas potpisuje novo pojačanje
Almedin Ziljkić, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas će potpisati ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo, potvrđeno je za Faktor.
13.01.2023. u 08:48
get url
text

Rođeni Novopazarac vraća se u Bosnu i Hercegovinu nakon angažmana u Olimpiji. U Ljubljanu je otišao 2021. iz Borca s kojim je postao prvak BiH. U našoj državi igrao je još za Slobodu i Tuzla City.

Ziljkić ima dva nastupa u dresu fudbalske A reprezentacije BiH.

Za Olimpiju je odigrao 51 utakmicu, a postigao je osam golova. Ove sezone nastupio je 21 put, a jednom se upisivao u strijelce.

VEZANI TEKST - Olimpija se dogovorila sa Sarajevom: Ziljkić stiže na Koševo

Ugovor s Olimpijom vezao ga do kraja ove sezone, Slovenci su jedno vrijeme zatezali, Sarajevo je bilo uporno, a presudila je i ogromna želja fudbalera da obuče Bordo dres.

Dvadesetšestogodišnji Ziljkić sa 16 godina bio je na probi u Ajaxu, ali je tada doživio velikih peh.

- Kada sam imao 16 godina bio sam u Ajaxu. Međutim, na drugom treningu polomio sam zglob i morao sam se vratiti kući. Da sam bio zdrav tih sedam dana, možda bi sada bio u prvom timu Ajaxa. Ali, ne žalim uopće - govorio je ovaj fudbaler za Faktor početkom 2017. godine, nakon što je u dresu Slobode bljesnuo upravo protiv Sarajeva, svog novog tima.

Ziljkić će biti treći novajlija na Koševu ove zime. Bordo tim prethodno su pojačali stoper Ilija Martinović i napadač Renan Oliveira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.