open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Stiže snijeg, zbog vjetra upaljen žuti meteoalarm za cijelu BiH
Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom vjetrovito, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
05.01.2022. u 08:15
get url
text

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica 0 stepeni, Doboj 2, Zenica 3, Sokolac, Tuzla i Zvornik 4, Prijedor 6, Bijeljina 7, Ivan-sedlo 8, Banja Luka i Livno 9, Mostar 10, Drvar, Gradačac i Široki Brijeg 11, Bugojno, Grude, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 12, Bihać 14, Neum i Sanski Most 15 stepeni Celzijusevih.

- Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Prema kraju dana kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjeren sa jakim do ulujnim udarima južni i jugoistočni. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 stepeni - navode iz FHMZ.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u kasnim večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

Na prostoru cijele Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm zbog vjetra. 

Meteorolozi za sutra najavljuju oblačno vrijeme sa kišom u Hecegovini. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom dana padavine slabe i postupno prestaju. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 9 do 14 stepeni Celzijusevih.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 8, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

Prvi dan vikenda prognozirano je pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 7, a najviša dnevna od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.