- U višim područjima danas će padati snijeg. Lokalno slabije padavine prijepodne. Većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusevih - dodaju u saopćenju.

U Sarajevu će biti oblačno. U drugoj polovini dana se očekuje kiša koja bi u večernjim satima prešla u susnježicu i slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -5; Drvar -1; Bugojno i Livno 0; Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Tuzla 1; Bihać, Gradačac, Sarajevo i Zenica 2; Grude 3; Banja Luka i Prijedor 5; Mostar i Doboj 6; Neum 10 stepeni Celzijusevih.

Sutra se očekuje prijepodne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. U ostatku zemlje se prognozira razvedravanje.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i nula, na jugu zemlje do 6 stepeni Celzijusevih. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U srijedu će biti više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni pretežno sunčano, postepeno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Povremeno će biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i nula, na jugu zemlje do 4 stepšena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stepeni.

U četvrtak se u u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni Celzijusevih.