open-navfaktor-logo
search
Demokratska fronta
Stižu poruke podrške Komšiću za odlučan državnički potez
Od jutros u Centralu i Sekretarijat Demokratske fronte stižu pozivi i poruke članova, simpatizera i građana iz cijele Bosne i Hercegovine kao znak podrške predsjedniku DF-a i članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću za državnički potez koji je učinio odbijanjem da se sastane sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.  
15.12.2020. u 10:40
get url
text

- Krajnje je vrijeme, kaže se u ovim porukama, da se zaustavi ovakvo nipodištavanje institucija države Bosne i Hercegovine i sve veći pritisci na njenom razbijanju i svođenju na plemenske torove, a sve u cilju onemogućavanja zajedničke građanske države koja će biti po mjeri svih koji ovdje žive. Potezi visokih državnih funkcionera susjednih država Hrvatske i Srbije, a sada i Rusije, blago rečeno, nediplomatski su a i uvredljivi za jednu suverenu zemlju kao što je BiH - saopćio je DF.

U porukama se, kako dodaju, daje puna podrška Komšiću i konstatuje da je bilo krajnje vrijeme da svima, pa i svijetu pokažemo da ćemo svim sredstvima braniti suverenitet i integritet naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.