open-navfaktor-logo
search
Stoper Sheriffa
Stjepan Radeljić, bh. fudbaler o "rušenju" Reala: Nema dalje od ovoga, drugi svijet...
Moldavski Sheriff sinoć je napravio najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu ovosezonske Lige prvaka.
29.09.2021. u 14:37
get url
text

Ali, ne samo aktuelne sezone, nego i nekoliko sezona unazad, jer teško će se i stariji ljubitelji fudbala sjetiti da je jedan debitant srušio Real usred Madrida.

A to je pošlo za rukom moldavskom prvaku, koji je do Lige prvaka stigao kroz kvalifikacija, savladavši Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, a onda je u grupnoj fazi ostvario dvije pobjede u prva dva meča. Prvo je pao ukrajinski Shakhtar (2:0), a sinoć i madridski Real (2:1).

VEZANI TEKST - Radeljić za Faktor: Nisam mogao ni sanjati da će ovako završiti, igranjem protiv uzora

Moldavci trenutno predvode svoju grupu iako im je vrijednost ekipe 12 miliona eura, dok je vrijednost Reala čak 793 miliona eura.

Svoj doprinos uspjesima Sheriffa dao je i bh. fudbaler Stjepan Radeljić, bivši igrač NK Široki Brijeg, koji je za portal Jabuka.tv iznio utiske nakon nove velike i historijske pobjede.

- Osjećaj je izvanredan, samim dolaskom do ove faze mi smo ostvarili svoje snove. I onda dođete na Bernabeu i mislim da nema dalje od ovoga, drugi svijet, bilo je stvarno prelijepo. Na kraju smo i slavili tako da prezadovoljni idemo nazad za Moldaviju - rekao je Radeljić za Jabuka.tv.

Pri rušenju Kraljevskog kluba, fantastičnoj ekipi Sheriffa je prema riječima Radeljića ključan adut bio njihovo zajedništvo.

- Stvarno se svi super slažemo i uz kvalitetu, borbu i zalaganje u svakoj utakmici rezultat ne može izostati - zaključio je Radeljić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.