open-navfaktor-logo
search
Poznati nasilnici
Strah i trepet doline Neretve: Krali, drogirali se, a sad se sumnjiče za stravično ubistvo
Pred istražnog sudiju u Dubrovniku privedeni su L. Š. iz Rogotina i M. U. iz Metkovića osumnjičeni za stravično ubistvo I. T. (29).
20.09.2020. u 09:31
get url
text

Nesretni I. T. ubijen je u četvrtak navečer u kući koju koriste L.Š. i njegova majka u Rogotinu.

Žrtva je usmrćena s više udaraca oštrim i tupom predmetom a pretpostavlja se da se radi o sjekiri. Dvojica osumnjičenih, koji su sa žrtvom bili prijatelji poznati su po problematičnom ponašanju. Ubistvu su kumovali droga i alkohol, ali detalji i motivi ovog svirepog zločina još nisu poznati javnosti.

- Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i policijskih službenika Policijske stanice Ploče dvije muške osobe u dobi od 40 i 41 godine osumnjičene su za krivično djelo ubistvo iz člana 110. Kaznenog zakona. Sumnjiče se da su u četvrtak, 17. septembra, u kući, u Ulici A. G. Matoša u mjestu Rogotin pokraj Ploča, usmrtili 29-godišnjaka zadavši mu veći broj udaraca tupim i oštrim predmetom od kojih je preminuo na mjestu događaja. Osumnjičeni su uhapšeni istog dana, te su nakon krim-obrade, uz krivičnu prijavu, predati pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - saopćila je policija.

Dolinom Neretve kruže različite priče. Nesretni I. T. često je dolazio kod L. Š. u Rogotin. Ponekad je ostajao i po nekoliko mjeseci nakon odrađene sezone, a navodno je radio u ugostiteljskim objektima u Dubrovniku i na makarskom primorju.

Svi akteri ove priče, čini se, stari su policijski znanci vrlo problematičnog ponašanja, skloni konzumaciji tableta, droge i alkohola. Osumnjičeni M. U. osuđivani je diler i konzument opojnih droga. Više je puta pritvaran, a u središte zanimanja javnosti dospio je kada je prije šest godina tadašnjeg gradonačelnika Metkovića Božu Petrova na terasi jednog ugostiteljskog objekta udario pepeljarom u glavu. I nakon toga je bio čest gost istražnog zatvora jer je krao i dilao po Metkoviću, piše Jutarnji.

I L. Š. je stari policijski znanac sklon nasilničkom ponašanju, i to ne samo u Pločama, već i šire. O njemu se pisalo prije šest godina kada je kao 34-godišnjak u splitskom naselju Pujanke, u Ulici Ive Tijardovića, prijetio aktiviranjem plinske boce, zbog čega je završio u pritvoru. Tada se fizički obračunao sa svojom djevojkom koja je u jednom trenutku uspjela pobjeći iz stana zaključavši nasilnog dečka.

Potom je pozvala i policiju koja je ubrzo stigla na Pujanke. No, on se zabarikadirao u stan i počeo puštati veće količine plina iz plinske boce za domaćinstvo, zbog čega je evakuirana cijela zgrada na Pujankama s ukupno 70 stanova. I to mu nije bilo dosta, pa je poslije divljao po Rogotinu, zbog čega su ga se mještani bojali i često ga prijavljivali policiji. Mještani Rogotina nesretnog I. T. su viđali jer je znao u mjestu boraviti duže vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.