open-navfaktor-logo
search
Predsjednik najavio
Strah od tužbi: Serie A se možda nastavi 17. maja, mogla bi trajati i do oktobra
Gabriele Gravina, predsjednik Fudbalskog saveza Italije, još jednom je potvrdio kako će učiniti sve da Serie A bude završena.
06.04.2020. u 09:46
get url
text

Tokom gostovanja u emisiji italijanske državne televizije - RAI izjavio je kako bi prvenstvo moglo trajati sve do oktobra.

- Jedini način za rješavanje ovakve ozbiljne situacije je da se sezone 2019/20 završi ove godine. Radimo na nizu rješenja kako bismo s ovom situacijom izašli na kraj na najbolji način. Hoće li prvenstvo završiti u septembru ili čak oktobru? I to je jedna od opcija, ali moramo paziti kako ne bismo ugrozili i ovu, ali i sljedeću sezonu - rekao je Gravina, koji smatra kako se prvenstvo mora odigrati do kraja:

- Ako se to ne dogodi tada ćemo biti suočeni s nizom pravnih tužbi od strane onih koji će smatrati kako su oštećeni u svojim pravima i interesima popu onih koji bi ispali u niži rang takmičenja i onih koji bi ostali bez nastupa u eurokupovima - dodao je Gravina.

Prvi čovjek italijanskog fudbala otkrio je kako je jedna od opcija za nastavak sezona 17. maj. Juventus je prije prekida preuzeo lidersku poziciju od Lazija. Stara dama ima 63, a Nebeskoplavi 62 boda.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.