open-navfaktor-logo
search
Odluka predsjednika
Stranka za BiH suspendovala predsjednika Kantonalnog odbora u Tuzli
Imamović se također tereti za zloupotrebu loga Stranke za BiH, zloupotrebu Facebook stranice Kantonalnog odbora Stranke za BiH Tuzla, otuđenje pečata te svjesno dezinformisanje članova stranke i unošenje razdora
13.11.2018. u 09:31
get url
text
Besim Imamović

Predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za BiH Tuzla Besim Imamović suspendovan je iz članstva iz svih organa te stranke. Odluka je to predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

Kao razlozi suspenzije navedeni su nepoštivanje odluka Predsjedništva Stranke za BiH te djelovanje koje je suprotno osnovnim političkim principima Stranke za BiH. Jerlagić je Imamoviću zamjerio i organizaciju predizbornog skupa u Tuzli, u isti dan i u isto vrijeme kada se održavao centralni skup Stranke za BiH u Kaknju, čime je Imamović, navodi se, onemogućio obraćanje predsjednika stranke u Tuzli.

Imamović se također tereti za zloupotrebu loga Stranke za BiH, zloupotrebu Facebook stranice Kantonalnog odbora Stranke za BiH Tuzla, otuđenje pečata te svjesno dezinformisanje članova stranke i unošenje razdora.

Stranka za BiH je, podsjećanja radi, osvojila dva mandata u Skupštini Tuzlanskog kantona te je jedan od aktera pregovora o formiranju vlasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.